HomeGastronomiaProp de 8.000 persones celebren la Primavera amb la DO Terra Alta

Prop de 8.000 persones celebren la Primavera amb la DO Terra Alta

La tercera edició de la Primavera DO Terra Alta tanca amb xifres que consoliden aquest festival enogastronòmic com a cita imprescindible en l’agenda de la comarca. Més de 7.500 persones, segons dades oficials dels serveis de seguretat, han passat al llarg del cap de setmana per Batea per gaudir de les diferents activitats al voltant dels vins de la DO Terra Alta.

Com en edicions anteriors, el principal dia ha estat el dissabte, que arrencava a les 12 h amb una nova edició de la Mostra de Vins DO Terra Alta a la Plaça Major de Batea, que també va acollir al vespre els concerts d’aquesta edició. Al llarg de tot el dia van passar per la plaça prop de 4.500 persones, que van poder gaudir d’una àmplia oferta de vins de la DO Terra Alta, així com de la música d’Alex Ubago, Bebe i la Dj. Núria Scarp.

Diumenge, amb una jornada més familiar, la plaça es va omplir amb prop de 3.000 persones i un públic entregat a la música del Pot Petit i dels sempre divertits Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Concurs de Vins amb DO Terra Alta

Foto: Cedida

La gala de lliurament de premis del Concurs de Vins amb DO Terra Alta va congregar més d’un centenar de convidats, que van conèixer de primera mà els vins guanyadors d’aquesta edició:

  • Millor Vi Blanc de Collita: Manyol Blanc 2024, Viticultors Bateans
  • Millor Vi “Terra Alta Garnatxa Blanca” de Collita: La Cisqueta 2024, Agrícola Corbera d’Ebre
  • Millor Vi Blanc Brisat: LaFou de Rams 2020, LaFou Celler
  • Millor Vi Rosat: Prohom Conceptia Rosat 2024, Celler Coma d’en Bonet
  • Millor Vi Negre de Collita: Mas d’en Pol 2024, Celler Xavier Clua
  • Millor Vi Negre amb Pas per Fusta: Almodí Roure 2023, Altavins Viticultors
  • Millor Vi Negre Bota/Roure/Criança: 4G 2022, Celler Vilanova
  • Millor Vi Escumós: La Senyoria Rosat 2020, Les Vinyes del Convent
  • Millor Vi de Licor: Ex aequo, Poble Vell Blanc 2021 i Poble Vell Negre 2017, Agrícola Corbera d’Ebre
  • Gran Vi Blanc “Terra Alta”: Solista Garnatxa Blanca 2022, Bielsa Ruano
  • Gran Vi Negre “Terra Alta”: LaFou de Batea 2021, LaFou Celler
  • Gran Vi “Terra Alta Garnatxa Blanca”: Rialla 2023, Celler Rialla

Tardeo a Gandesa

Foto: Cedida

Entre les novetats d’aquesta edició, el Tardeo DO Terra Alta, que va tenir lloc el divendres a Gandesa i que va tenir una gran acollida, amb la participació de més de 300 persones, que van poder tastar vins monovarietals de garnatxes blanques i garnatxes peludes, i maridar-los amb les propostes gastronòmiques de Vicent Guimerà.

L’agenda dels professionals

En aquesta tercera edició de la Primavera DO Terra Alta, els actes dirigits al públic professional es traslladen al dilluns 2 de juny, amb un programa doble que inclourà showroom de vins i jornada tècnica, i que se celebrarà al Celler Cooperatiu de Pinell de Brai, una de les catedrals del vi de la DO Terra Alta.

El matí serà el torn dels professionals de la restauració, l’hoteleria i la distribució, amb la jornada professional vinícola que la DO Terra Alta celebra a la comarca. Una nova oportunitat perquè els cellers puguin presentar els seus vins directament als professionals.

I després del dinar networking, torn per a la jornada tècnica destinada principalment als cellers que conformen la DO, així com a altres empreses i agents turístics del territori.

Sobre la Primavera DO Terra Alta
La Primavera DO Terra Alta és un festival enogastronòmic que ofereix una àmplia agenda d’activitats per gaudir de la cultura, el paisatge i els vins de la DO Terra Alta, així com per reivindicar, no només la qualitat i el prestigi dels vins de la DO Terra Alta, sinó també la comarca com a destí enoturístic de primera alçada.

La Primavera DO Terra Alta té com a objectiu principal ser un projecte inclusiu de comarca, amb la celebració d’actes a diferents indrets de la Terra Alta, per tal d’implicar un percentatge important dels seus habitants i les seves empreses, des dels cellers, fins a la restauració i l’hoteleria, passant per altres empreses de serveis de la comarca.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies